A Time Out magazin a pizzák Michelin-csillagos eseményének nevezi a minden évben megrendezésre kerülő Top 50 Pizza Awards-ot, ahol külön díjazzák a világ legjobb pizzázóit, külön a pizzaszakácsokat és külön a világ legjobb pizzáját is – de természetesen a kategóriák között rengeteg átfedés található.
Persze, a legtöbben azt gondolnánk, hogy ha pizzáról van szó, akkor az olaszok mindenkit maguk mögé utasítanak, ami egyes kategóriákban igaz is, de a legjobb pizzaszakács mégis egy londoni székhelyű úriember, Michele Pascarella lett, akinek természetesen olasz kötődése van és a szakmát is Itáliában tanulta ki. A zsűri szerint
a legjobb pizzát a Fülöp-szigeteki Crosta Pizza nevű helyen készítik, az étel különleges szalámival, marinált tazmániai cseresznyével és balzsamecettel készült.
Az igazán érdekes mégis a legjobb pizzériák listája, ahol az első húsz helyezett közül tizenegy található Olaszországban, a pizza őshazájának, Nápolynak pedig három étterme is szerepel a listán.
A világ legjobbjának járó elismerést szintén egy nápolyi hely, a Diego Vitagliano Pizzéria kapta,
megosztva az olaszországi Casartában található I Masanielli – Francesco Martucci névre hallgató étteremmel. Az ezüstérmet egy New York-i hely szerezte meg, de meglepő módon a negyedik helyen máris egy ázsiai, egészen pontosan tokiói étterem található. A legjobb tízbe még egy ázsiai hely, a pekingi Bottega került be, de találunk olyan pizzériákat is, amik közelebb vannak Magyarországhoz. Ilyen például a Via Toledo Enopizzeria Bécsben vagy a londoni 50 Kalò.